Чи є в тебе план, містер Фікс? О, так, дійсно у мене є план!

Анімація з дитинства – «80 днів навколо світу» по Жюль Верну. Філеас Фог, Паспарту (так, я не голлівудський блокбастер з Джекі Чаном та Шварценеггером – до речі, подивіться хоча б тому, що обидва актори – значні особистості, що змінюють людей на краще).

Так ось, як у протагоніста, так і у антагоніста були доволі чіткі плани, як і що робити в тій чи іншій ситуації (спойлер – у містера Фікса зазвичай все йшло шкереберть).

Але. Ситуація з 2016-2017 років, коли я працював у канадському стартапі Core Editions, що був направлений на позбавлення людьми шкідливих звичок (як от куріння та переїдання), та моїми коучами тоді були Майк (професор психології з навичками навіювання) та Алекс, досвідчений і успішний маркетолог-підприємець. Наша аудиторія була франкомовною, а Майк з Алексом їздили на семінари Дена Салівана, та передавали нам його мудрість. І ось що мені особливо запам’яталося – це Impact Filter by Dan Sullivan.

Що відрізняє успішних підприємців, лідерів? Відчуття чіткого наміру. Вони впевнені в тому, куди треба йти і що робити. Як говорив Ед Майлетт – вашим послідовникам необов’язково вірити в те, у що вірите ви. Але вони мають усвідомлювати, що Ви абсолютно переконані в своїй вірі. Та щоб не стати Сусаніним, що водить невідомо куди.

І ось три принципі, що супроводжують систему Фільтрації Впливу Дена Саллівана

1 – У будь-якій ситуації перемагає той, хто має найвищу цілеспрямованість.

2 – Ніколи не входьте в жодну ситуацію, не будучи повністю переконаними у своїй цілеспрямованості.

3 – Висока цілеспрямованість посилює високоякісні ситуації та постійно

виключає низькоякісні.

Ось декілька питань, які можете поставити собі перед тим, як вирішити, що і як зробити.

По проекту / фокусу (контроль мого часу і розпорядку дня).

Ціль – Що я хочу досягти? Яка моя мотивація?

Важливість – До яких змін це призведе? Який вплив я зможу зробити своєю діяльністю?

Ідеальний результат – Як виглядає кінцевий проект? Яка від нього віддача? Що я отримаю взамін?

Порівняння внутрішнє.

Кращий результат. Що буде можливим, якщо я буду діяти?

Найгірший сценарій. Чим я ризикую, якщо не буду діяти?

Критерії успіху. До яких конкретних результатів призведе успіх цього проекту? Що можна характеризувати його як успішний?

Надайте 5-10 відповідей списком.

(Ви можете завантажити їх у вільному доступі за адресою: https://strategic-coach- assets.s3.amazonaws.com/Uberflip/ImpactFiterToolAndGuide_Booklet.pdf )

Перед тим, як засісти лайкати щось в соцмережах, подумайте, задля чого ви це робите, та як максимально корисно для себе прожити цей день, у якому, зазначимо, 24 години (один з принципів Арнольда Шварценеггера – не забувати, що в добі 24 години, він тренувався 5 годин на день незважаючи на повну занятість на іншій роботі).

І тепер додам. В нашій програмі Каірос ми приділяємо найвищу увагу трьом характеристикам успішного дня в житті людини. Успішний день як успішний блок, цеглина в храмі життєвого шляху.

Ось ці три засади.

1 – Вміння віддавати елегантно і сильно. Та отримати взамін те, що дарує тобі світ. (Букви К і А – C&A – Creativity and Affluence).

2 – Рівень розуму – інтелектуального та емоційного, твої IQ and EQ, розум та відносини з людьми та суспільством (Букви І та Р – I&R – Intellect and Relationships)

3 – База – глибинний рівень нашої “піраміди Каіроса”, що я придумав колись і застосовую в своєму житті і для навчання інших – це Тіло та Душа (O&S – Organism and Spirit, or spiritual).

Таким чином, CAIROS – це Creativity and Affluence + Intellect and Relationships + Organism and Spirit. Ця абревіатура – час Каірос, це давньогрецьке слово (також є в сучасній грецькій мові), у нього є відповідний грецький бог, схожий на ангела з крильцями, як альтернатива Грозному Хроносу, часу, що знищую. Каірос за грецькою термінологією і міфами – це час Можливостей, Натхнення за межами часу. Бог Кайрос (Caerus, Kairos) – це молодший син Зевса.

Моя система розвитку людини має ось такі корені. Та я буду надалі її детально пояснювати, що і як треба робити.