Мій ідеальний ранок це:

1 – Прокинутися без будильника, з передчуттям чудового дня, наповненого глибокою, креативною роботою та можливістю вчитися.

2 – Випити води, глибоко подихати, дати можливість організму позбутися оксидативного стресу. Зробити декілька присідань або віджимань.

3 – Включити легку музику, можливо медитативну або бароко, додати ароматів, можна аромапалички. Зустріти схід сонця.

4 – Додати максимально світла до кімнати, тоді організм остаточно прокинеться і налаштується на ефективний день. Бажано дивитися на осяяний ранковим сонцем простір. Можливо вийти на вулицю, якщо є така можливість.

5 – Зануритися в навчання. Є виділене затишне місце в кімнаті, що асоціюється з читанням. Ти береш книгу, береш заточений олівець, робиш помітки (якщо це не бібліотечна книга). Входиш в стан смакування, передчуття поєднання з величчю думок та сюжетів, з якими ти зараз зустрінешся. Та переживаєш історію, як Бастіан в фільмі Нескінчена історія, своє альтер-его, свого Атрейу.

6 – Створити щось для світу. Можна писати роман або щось досліджувати. Або малювати, будь-який творчий процес. Для мене нормально написати free hand з голови 1000+ слів за годину. Потім з цього можна брати важливі думки і знахідки для інших проектів.

7 – Зробити записи в щоденнику. 5-6 хвилин достатньо, щоб записати свої слова вдячності. Накидати плани на день, чому навчишся, кого зустрінеш, які конкретні дії зробиш для досягнення своїх цілей в ключових ролях.

8 – Завершити будь-які ритуали, які роблять твоє життя багатішим і більш осмисленим. Це може бути ранкова медитація або молитва. Також може бути щось на кшталт чайної церемонії, де ти переживаєш момент.

9 – Тренування. Я знайшов для себе чудову можливість тренуватися на вулиці, іноді просто легкий біг або швидка ходьба. Постійно змінювати маршрут. Іноді слухати аудіо книги (на швидкості 2Х можна прослухати дві години, та щотижня переслуховувати 1-2 серйозні повні книги), іноді музику, але також класно просто прислуховуватися до співу птахів та роздивлятися що є навколо, квіти, рослини, люди, будівлі. Радіти і дивуватися світу.

10 – прийняти контрастний душ. Холодний душ – 30-60-100 секунд достатньо. Ти немов оновлюєш себе, виходиш з величезною енергією і бажанням вриватися у день.

11 – Приготуватися до здорового сніданку, виконуючи чіткі рекомендації і застосовуючи знання мови свого тіла, щоб дати йому саме те, що воно потребує. Підказка – не солодощі, не круасани, а збалансований раціон.

Ось приблизно так, якщо в двох словах ))