Буду писати від себе. Тому перепрошую за історичні або граматичні помилки. Буду нещадним та в той же час поблажливим.

 Коли ви пишете щось суттєве, що призводить до вашого розвитку, ви не просто переписуєте те, що дізналися або прочитали. Це не просто конспект якоїсь лекції або реферат.

 Проста форма письма – це щоденник, куди ви записуєте свій поток думок, мало структурований. Ведучи щоденник, ви фактично створюєте себе, ви проводите асоціації, аналогії, мистецьким чином створюєте свою історію, навіть свій світ.

 Ви позбавляєтеся страхів. Не одразу. Але е страх, що це хтось побачить. Це схоже на те, як лячно деяким людям виступати на сцені, бодай у залі будуть лише дві три людини або тисяча. Подолавши страх, показати написане іншим, ви можете швидко прогресувати, бо вам не хочеться отримувати негативні реакції, що швидко випливають на поверхню в соцмережах через співвідношення дислайків до вподобайок.

 Ось декілька тез:

 – чим більше ви пишете, тим якісніше буде ваше письмо;

 – чим частіше ви пишете, та отримуєте незаангажований фідбек, нехай від себе, чи від своєї аудиторії, тим якісніше будуть ваші думки;

 –  чим більше ви читаєте, тим кращими будуть ваші твори.

 Всмоктуйте думки мудрих і досвідчених людей, що жили за багато поколінь до вас, у середньовіччя, у стародавні часи. Твори стародавніх греків, класичних філософів, літературу мудрості як священні писання Біблія, Бгагавад Гіта, Тора, Коран, буддійські, суфійські тексти. Читайте Шекспіра, Гете, Гюго. Читайте Шевченка, читайте Сковороду. Перейміться духом століть. Чим жили люди раніше.

 Сьогодні у Пітера Аттіа прочитав, що доволі універсальна порада щодо їжі може бути – “Якщо цей продукт не зможе назвати чи визначити ваша прабабуся, то його краще не їсти ” (чудовий тест, щоб запобігати суперпроцесованої їжі як то чіпси або батончики незалежно від того, яка красива обкладинка або що він названий дієтичним). Слово дієта Пітер не любить, воно має негативний підтекст від різноманіття організмів та впливу продуктів на різних людей. Кожна людина має відкоригувати те, що “заходить ” їй по нутрицілогої та мікробіому. Та прийняти свою “дієту ”. Читайте про вічні цінності для людини, для людства. Не те, що насаджене за останнє десятиліття чи моду сезону.

 Так ось, кожна людина для того, щоб проводити максимально нетоксичне життя та уходити на більш глибокий рівень життя (відповідно щастя), має свідомо обрати інформаційну “дієту ”, що структурує її думки та надасть достатньо “сонячного світла і води ” для правильного “фотосинтезу ” – подібно до того, як рослини всмоктують промені і гідро молекули для виробництва головного джерела життя – глюкози та надалі використовувати її для створення через мітохондрії енергії та будували органічні блоки – корені, листя, плоди, ствол. Так і людина через читання і роздуми, вкупі з життєвим досвідом і взаємодією з зовнішнім світом, може генерувати свої артистичні більш складні ідеї, що достойні того, щоб їх записати та поділитися з іншими.

 Життя має бути прожите так, щоб їм можна було з гордістю поділитися з іншими. Щоб впливати на світ та людей та робити їх краще.

 Ви можете заперечувати – та навіщо мені щось писати – навколо стільки книг, стільки фільмів, музики, та в Інтернеті можна багато всього знайти.

 Ну так, звичайно, звичайно. Якщо шукати та знати, що саме тобі потрібно… Якщо ти вмотивований і достатньо розвинутий, щоб розгребти весь хаос і підібрати щось. Втім, заперечу і буду на цьому стояти – людське суспільство неймовірно сегментоване, і люди дуже різні, та вони несуться своїм життям доки хтось не візьме їх за руку, хтось, кого вони хоч якось знають, кому вони навчилися хоч трохи довіряти, і не скаже їм – “Еге-ж, нумо йти сюди, подивись, ну що ж ти робиш зі своїм часом. ” Люди будуть читати і слідувати вашим рекомендаціям, якщо ваша вібрація, ваші вайби, ваші думки, ідеї, натхнення пересікаються з їхніми бажання в цей момент, в цьому місці.